Dina Köpvillkor

Här hittar du information om din beställning, betalningssätt, reklamationsrätt mm..


Om Jag hör dig AB

Företaget har sitt säte i Helsingborg. Företagets postadress är Vasatorpsvägen 1G, 254 57 Helsingborg. Org.nr 559194-1850. Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka ett mail till info@jaghordig.com med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Beställning

När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress. Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till info@jaghordig.com. För att få handla hos Jag hör dig AB måste du vara myndig, dvs 18 år och äldre.

Beställningsvaror med svenskt teckenspråk och positiva budskap

Efter du har lagt din beställning, aktiveras ordern hos Klarna/Swish. Om du beställer andra produkter skickas allt först när beställningsvarorna är klara. Du kan förvänta leverans inom cirka 2-3 veckor (det är en uppskattning av leveranstiden), vi ska göra allt för att du ska få din beställning så fort som möjligt. Om det uppstår förseningar meddelar vi det så fort vi kan per e-post. 

Ingen bytesrätt/ångerrätt på produkter med beställt namn/valfritt ord. Produkter med endast hela handalfabetet eller positiva budskap har bytesrätt/ångerrätt. 


Leverans

Våra normala leveranstider är 2-5 dagar inom Sverige. 3-8 dagar till Danmark och Finland. 

OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på vardagen efter. Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta oss på e-postadress: info@jaghordig.com. 

Om du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, skall du omedelbart reklamera detta till fraktbolaget.

Kunder som beställer från länder utanför Sverige kan vara skyldiga att betala tullavgifter.

Eventuella tullavgifter är inte inkluderat i priset och redovisas inte innan du bekräftar ditt köp.

Eventuella tullavgifter ska betalas av kunden till tullen i det land som vi levererar till.

För ej uthämtade varor hos postombudet debiteras du en administrativ avgift på 300 kr per försändelse.

 Vi levererar just nu inom Sverige, Danmark och Finland (ej Färöarna, Grönland och Åland). 

Priser Frakt

Fraktavgifter inom Sverige:  

Privatpersoner: 29 kr för, fraktfritt vid köp över 499 kr. 

Företag:  Små försändelser upp till 1 kg skickas som brev 29 kr, Företagspaket: 79 kr. 

 

Fraktavgifter till Danmark och Finland*: 

Privatpersoner: 69 kr DHL eller Postnord. 

Företag: 99 kr, DHL. 

*Skickar ej till Föröarna, Grönland och Åland. 

Priser

Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 25% moms. 

Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.

Ångerrätt/Bytesrätt

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt. 

Vid nyttjande av din ångerrätt: Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss info@jaghordig.com. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt. Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss. Du står för returfrakt (skickas spårbart för varor värda över 400 kr), leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning. På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

Returadress: Jag hör dig AB, Vasatorpsvägen 1G, 254 47 Helsingborg

Köpesumman återbetalas i sin helhet, senast 30 dagar efter det att vi har återfått varan. Köpesumman återbetalas till din ursprungliga betalningsmetod, använde du kreditkort återbetalas summan till samma kort.

Ångerrätten/bytesrätten gäller inte vid: Produkter som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats (plomberats) och där förseglingen (plomberingen) har brutits av dig. Produkter som har karaktär av förseglad ljud- eller bildupptagning och där förseglingen har brutits av dig. Specialtillverkad produkt, som ex produkter med valfritt namn/ord, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål. Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt. Varor som snabbt kan försämras, exempelvis livsmedel. Du har rätt att undersöka varans egenskaper och funktion, men tänk på att inte hantera varan mer än nödvändigt. Gör du det riskerar du få ersätta för varans värdeminskning. För mer om den lagstiftade ångerrätten, se här. 

 Reklamation och klagomål

Vi besiktigar alla produkter innan dessa skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet. Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara. Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts. 

Hur går du tillväga vid reklamation?

Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till info@jaghordig.com där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet. För en smidigare hantering bifoga gärna bilder skadan. Om det inte lyckas oss att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer. Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.

 Ansvarsbegränsning

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten. Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör. Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll. 

Produktinformation

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt. Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.

Ändringar till de Allmänna Villkoren: Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen. 

Tvist och lagval 

I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan. Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.