Fri frakt inom Sverige / 2-5 vardagars leveranstid

Vad sa du?

  • 199 kr
  • 149 kr

Produkten är tyvärr slut i lager :(

Dela

Av Ida Bäckström

”Förtvivlat ropar jag, hallå hallå, men det hörs inte! Jag kan inte längre höra min egen röst. Det är en tidig morgon i januari 2013. Jag är 26 år när jag vaknar upp och inte längre kan höra. Jag har drabbats av det som inte skulle kunna ske – plötslig dövhet på båda öronen. Det enda som hörs är det ihärdiga tjutande av min tinnitus.”

 

Ida gör ett desperat försök att återgå till sin vardag. Hörselnedsättningen och det inopererade cochleaimplantatet göms undan så gott det går tillsammans med obearbetade känslor av skam och sorg, men ingenting fungerar som förut. Mitt i all rädsla och osäkerhet växer nya insikter. Ida reser ensam till Bali och Nepal i sökandet efter sitt nya jag och meningen med livet.

 

Många lever med hörselproblem

I Sverige har över en miljon människor någon form av hörselnedsättning. Att leva med en hörselnedsättning kan vara påfrestande. Om det är svårt att höra jobbar arbetsminnet frenetiskt för att fylla i luckorna. Att lyssna leder därför till en större trötthet än hos de som är normalhörande. Att inte höra ger också större utmaningar i kommunikationen med andra. I biografin Vad sa du? sätter Ida Bäckström ord på det som är svårt för omgivningen att förstå och skapar igenkänning för de som är drabbade.Bokinfo 

Författare: Ida Bäckström

ISBN: 978-91-982885-7-7

Utgivningsdatum: 2018-01-19

Omslag: Kartonnage (hårt omslag)

Antal sidor: 136

Syntolkning: En ung kvinna har sitt bruna hår uppsatt med ett brunt cochlear implantat (Kanso). Man ser hennes ansikte i profil mot en ljusblå bakgrund.